Siirry sisältöön
Tekstikoko A A
VALIKKO

Perhetyö

PPKY Selänteessä lastensuojelussa tehdään lastensuojelun perhetyötä sekä lapsiperheiden kotipalvelua

Lastensuojelun perhetyö

Lastensuojelun perhetyö on yksi lastensuojelun avohuollon tukitoimista. Lastensuojelun perhetyö alkaa, kun perheen vastaava sosiaalityöntekijä arvioi sen tarpeelliseksi. Perhetyöllä tuetaan perheitä, joilla on lastensuojelullisia haasteita elämäntilanteessaan.

Perhetyöllä tuetaan vanhemmuutta sekä lapsen turvallista kasvua ja kehitystä. Perhetyötä tehdään suunnitelmallisesti ja pääsääntöisesti perheen kotona, yhdessä perheen kanssa. Perhetyöntekijä tapaa perheitä säännöllisesti, jolloin perheiden kanssa mm. keskustellaan, työskennellään erilaisten työmenetelmien avulla ja pyritään vahvistamaan perheen omia voimavaroja. Perhetyö ei ole kotipalvelua, vaan yhdessä perheen kanssa tehtävää tavoitteellista työskentelyä.

Perhetyö tekee tiivistä yhteistyötä perheen sosiaalityöntekijän sekä muiden yhteistyötahojen kanssa. Näihin kuuluvat neuvola, päivähoito, koulut, terapiayksikkö ja muut tarpeelliset tahot. Lisätietoa perhetyöstä voit saada lastensuojelun sosiaalityöntekijöiltä tai perhetyöntekijöiltä.

Perhetyöntekijöiden
yhteystiedot

Haapajärvi ja Reisjärvi:

Perhetyö, Haapajärvi /
Reisjärvi

Satu Pirttilahti
p. 044 4456 458
Ritvaliisa Jämsén
p. 040 1808 959

Pyhäjärvi:

Sanni Vuolteenaho
p. 044 4457 478