Siirry sisältöön
Tekstikoko A A
VALIKKO

Lapsi- ja perhetyö

Selänteen lapsi- ja perhetyö sisältää: neuvolapalvelut, jossa äitiys- ja lastenneuvola, koulu- ja opiskelijaterveydenhuolto; varhaiskasvatuspalvelut (päivähoitopalvelut), johon kuuluu erityisvarhaiskasvatus; perhetyön sekä lapsiperheiden kotipalvelun ja lastensuojelun sosiaalityön palvelut. Palvelut kuntalaisille järjestetään pääasiassa lähipalveluina. Lastensuojelutyö toteutetaan erillisyksiköstä käsin.

Lapsi- ja perhetyön tehtävänä on tukea perheiden omaa selviytymistä päämääränä lasten ja perheiden hyvinvointi. Toimintamme perustana on toimiva yhteistyö ja kumppanuus asiakkaiden ja eri yhteistyötahojen kanssa. Työmenetelmien kehittämisessä otetaan koordinoidusti käyttöön varhaisen puuttumisen ja tuen mahdollistavia moniammatillisia yhteistyökäytäntöjä ja työmenetelmiä

Tiedotteet

Selänteen alueen lapsille, nuorille ja perheille suunnattu toiminta (esim. lasten ja perheiden kerhot, nuorten kohtaamispaikat) on koottu syksystä 2015 lähtien kuntakohtaisiin toimintakalentereihin. Toimintakalentereita ovat olleet kokoamassa kuntayhtymän ja kuntien sekä seurakunnan työntekijät, järjestö- ja yhdistystoimijat sekä paikalliset yritykset ja yksityiset henkilöt. Kalentereita pääset katsomaan TÄÄLTÄ.

KELA-lapsiperhe (tietoa lapsiperheille)

Pelastakaa Lapset-Rädda Barnen pdf, 128 kb
TUKI- JA SIJAISPERHEITÄ TARVITAAN LISÄÄ


PERHEKESKUS, pdf, 1195 kb
toimintaperiaatteet ja -ohjelma

Hankkeet:
Lapsen hyvä arki -hanke sai jatkoa valtakunnallisesta KASTE rahoituksesta. Linkkien kautta voitte käydä tutustumassa ensimmäisellä hankekaudella saavutettuihin tuloksiin sekä kehiteltyihin menetelmiin.

Lapsen hyvä arki 2 -hanke

Lasten ja perheiden palvelujen yhteystiedot

Työntekijöiden sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi@selanne.net

Hyvinvointipalvelujohtaja
Merja Lehtiharju
puh. 040 180 8951

Johtava terveydenhoitaja
Marja-Leena Lehtomäki
puh. 040 358 7233

Johtava sosiaalityöntekijä
Anja Vänttilä
puh. 044 445 6184

Ajankohtaista: