Siirry sis�lt��n
Tekstikoko A A
VALIKKO

Myös lieväoireisena pitää mennä testiin

THL:n ohjetta lasten koronatestaamisesta on tulkittu paikoin väljästi.

Alle kouluikäisten lieviä hengitystieoireita voi seurata kotona muutaman päivän ajan ilman testiin hakeutumista.

Sen sijaan isompien lasten, nuorten ja aikuisten tulee hakeutua testiin heti kun lieviäkin koronavirukseen sopivia oireita ilmenee. Oireisena ei tule myöskään liikkua kodin ulkopuolella.

”Erityisen tärkeää on viedä lieväoireinenkin lapsi testiin viiveettä, jos lapsi tai joku perheenjäsenistä on altistunut varmistetulle koronavirustapaukselle tai on matkaillut ulkomailla edeltävän kahden viikon aikana”, Sarvikivi painottaa.

”Jos lieväoireiset eivät noudata ohjetta testaamisesta ja kontaktien välttämisestä, diagnoosi viivästyy ja jatkotartuntojen todennäköisyys sekä altistuneiden joukko kasvavat. Tämä vaikeuttaa epidemian torjuntaa.”

Linkit

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön suositus opetuksen ja varhaiskasvatuksen järjestäjille koronavirusepidemian aikana (pdf 247 kt)

Huom! Suosituksen aiemmin sisältänyt tieto mm. koronaviruksen testaamiseen ja muista selkeästi terveydenhuoltoon liittyvistä käytännöistä löytyy suosituksessa jatkossa linkitettynä THL:n Lapset ja koronavirus -sivulle, jossa tieto on ajantasaisena saatavilla.
Lapset ja koronavirus

Selänteen alueella noudatetaan THL:n ohjeistusta.