Siirry sis�lt��n
Tekstikoko A A
VALIKKO

PERUSPALVELUKUNTAYHTYMÄ SELÄNNE TIEDOTTAA

Peruspalvelukuntayhtymä Selänteen terveyspalveluiden kiireetöntä toimintaa palautetaan vähitellen ennalleen.

On erittäin tärkeää huolehtia omasta terveydestä ja hyvinvoinnista erityisesti näin poikkeusolojen aikana. Me terveydenhuollossa teemme kaikkemme, että asiointinne palveluissamme on turvallista.

Mikäli sinulla on pitkäaikaissairaus, tai vointisi heikkenee yllättäen, ota yhteyttä omaan terveyskeskukseen:

 • Klinik -sähköisen palvelun kautta 24h-yhteydenotto. Löydät palvelun kuntayhtymän nettisivuilta; www.selanne.net
 • puhelimella 044 770 0702 arkisin klo 9 – 14. Muistathan, että meillä on takaisinsoittopalvelu, vaikka et heti saisikaan yhteyttä.


Peruspalvelukuntayhtymä Selänteen infektiovastaanotto toimii Pyhäjärvellä. Ota aina yhteys puhelimitse ennen vastaanotolle menoa, puhelinnumero on 044 770 0701 ja valitse 2.

Muistathan, että kuntoutus on tärkeää. Mikäli sinulle on myönnetty esim. Kelan kuntoutus ja olet terve, voit turvallisesti käydä yksilökuntoutuksessa.

 • Kiireettömät palvelut palautetaan vähitellen. Palauttaminen koskee lääkäreiden, hoitajien, suuhygienistien, hammaslääkäreiden ja erikoislääkäreiden vastaanottoja.
 • Hoidontarpeen arviointia tehtäessä selvitetään aina ensin, onnistuuko etävastaanotto kuvayhteyden avulla tai yhteys puhelimitse. Lähivastaanottoa käytetään, mikäli asia ei tule hoidetuksi etävastaanottona. Kokeile rohkeasti etävastaanottoa!
 • Diabetes/sydän/astma/syöpäpotilaita pyydetään ottamaan yhteyttä omaan hoitajaan kontrollia varten

  Vuorohoito
 • Reisjärven osasto palautetaan takaisin 11.5.2020 alkaen kuntoutus- ja arviointiyksikkö Arviidaksi. Kuntayhtymän vuorohoitoa järjestetään erillisen suunnitelman mukaan Arviidassa myös pyhäjärvisille ja haapajärvisille asiakkaille. Vuorohoitojaksot keskitetään Reisjärvelle, jotta tartuntariski saadaan minimoitua ja jaksot ovat turvallisia toteuttaa.
 • Vuorohoidon kuljetuskustannukset tänä poikkeusaikana korvataan pyhäjärvisille ja haapajärvisille asiakkaille Kelan kilometrikorvauksen mukaisesti 0,20 €/km. Esim. pyhäjärvisille terveyskeskuksesta Toipilaspolku 1 - Reisjärvelle, Savikontie 1, Reisjärvi, 66 km yksi suunta. Myös taksikyydeistä korvataan Kelan kilometrikorvauksen mukainen korvaus 0,20 €/km. Korvausta voi hakea erillisellä lomakkeella, joita saa palveluohjauksesta puh. 040 1808 954 Korvaus maksetaan yhdeltä edestakaiselta matkalta.

  Akuuttiosastohoito
 • Pyhäjärven akuuttiosastolle jätetään 10 paikkaa infektiopotilaille ja muutoin osasto palaa normaaliin toimintaan 11.5.2020 alkaen. Hoidossa huomioidaan asiakkaiden turvallinen hoito. Haapajärven osasto toimii ennallaan.

  Laboratoriopalvelut
 • Laboratoriossa turvallisuus on huomioitu ajanvarauksella. Tulethan paikalle juuri sinulle varatulla ajalla, niin vastaanottotilaan ei tule jonoa.

  Suun ja hampaiden terveydenhuolto

 • Infektiovastaanotto on Reisjärven hammashoitolassa
 • Koronaviruksesta johtuen Selänteen hammashoidon kiireetön hoito on ollut toistaiseksi keskeytettynä. Kiireetön hammashoito aloitetaan rajoitetusti jälleen viikosta 21 lähtien Haapajärvellä, Pyhäjärvellä ja Reisjärvellä. Tässä vaiheessa kiireettömään hoitoon ei oteta koronaviruksen riskiryhmään kuuluvia potilaita. Yhteydenotot Klinikin kautta tai puhelimitse 044-7001844. Hoitoaika tulee perua, jos sinulla ilmenee hengitystieinfektio-oireita, kuten kuumetta, nuhaa tai yskää.


  Peruspalvelukuntayhtymä Selänne